توصیه‌های بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید


   به گزارش روابط عمومی انجمن علمی ماهیان زینتی ایران، دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، توصیه‌های بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید را به شرح ذیل اعلام نموده است:
  🔹نکات لازم در تهیه ماهی قرمز
  • ماهی قرمز باید از مراکز مجاز و بهداشتی که دارای مجوز فروش ماهی هستند تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.  
  •  راکز مجاز بهداشتی مراکزی هستند که دارای مکان‌های مسقف و همچنین لوازم شست وشو و ضدعفونی مناسب باشند.
  •   از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.  
 🔸 نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز   ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
  •   میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.
  •   بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 26 درجه سانتی گراد است.
  •   در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
  •   غذای ماهی قرمز  از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
  •   به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود. 
🔹نکات بهداشتی لازم
  • درهنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.
  •   به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
  •   آب تعویضی ماهی مستقیماً در چاه تخلیه نشود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
  •   در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل‌های خاصی که شهرداری مشخص نموده است، رهاسازی شود.
  🔸گونه‌های ممنوع! از نظر سازمان دامپزشکی کشور عرضه هرگونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مانند مار آبی، سمندر، لاک‌پشت گوش قرمز و حلزون سیبی غیرمجاز است. لاک‌پشت سنگاپوری یا مینیاتوری (گوش قرمز) جزء 100 گونه مهاجم و مخرب است و به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شود و به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می‌شود و همچنین با توجه به اینکه این‌گونه هم گیاهخوار و هم گوشتخوار است، اثرات منفی زیست محیط برای منابع آبی کشور دارد.




اخبار سایت | ارسال نظر: 0 |  نسخه مناسب برای چاپ

کپی رایت سایت ...